Boekentip 'Stoner'

Een boek lezen. Heerlijk! Op de bank of in een luie stoel, kopje thee erbij en jezelf laten meeslepen door een goed verhaal. Wetenschap heeft aangetoond dat wie regelmatig leest, minder stress ervaart, beter kan slapen en het verouderingsproces van de brein vertraagt.


Ben je geen lezer, maar wil je het wel proberen? Je kunt jezelf een leesdoel geven, een doel die bij jou past. Tien bladzijden per dag of een half uurtje, een boek per maand. Het maakt niet uit, begin gewoon.

En stop je favoriete boek in je tas en neem deze overal mee naartoe. Wanneer je ergens moet wachten, pak dan je boek en laat je weer meeslepen.


Ik geef je graag een tip uit mijn eigen 'bibliotheek'.


Stoner


John Williams

William Stoner wordt aan het einde van de negentiende eeuw geboren als zoon van een arme boerenfamilie. Tot groot verdriet van zijn ouders kiest hij voor een carrière als docent Engels. Hij wijdt zijn leven aan de literatuur en aan de liefde - en faalt op beide fronten. Zijn huwelijk met een vrouw uit een gegoede familie vervreemdt hem verder van zijn ouders, zijn carrière verloopt moeizaam en zijn vrouw en dochter keren zich tegen hem. Een nieuwe liefdesrelatie wordt verbroken om een schandaal op de universiteit te voorkomen. Stoner sterft uiteindelijk in anonimiteit, zoals ook zijn hele leven zich in de marge heeft afgespeeld.


Veel leesplezier!Let the posts
come to you.

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest

Laat iets van je horen!

© 2023 by Turning Heads. Proudly created with Wix.com