top of page

Gemberthee

Zelf 'thee' maken is verrassend eenvoudig. Kruidenthee is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond. Het is altijd tijd voor thee.


A cat looking at a window

Een van mijn favoriete kruidenthee is verse gemberthee.


Historie

Gember heeft een lange geschiedenis van gebruik als specerij en als kruidengeneesmiddel, met name in de Aziatische, Indische en Arabische folklore. Gember werd geprezen voor haar talrijke aromatische, culinaire en medicinale eigenschappen. In de middeleeuwen was gember een kostbaar specerij dat zeevaarders meebrachten uit het Verre Oosten.


Gezond

Gemberthee is een verwarmend en gezond drankje. Diverse studies hebben aangetoond dat gember diverse positieve eigenschappen heeft. Het heeft niet alleen een zuiverende werking, maar het helpt ook bij afvallen, het stimuleert je spijsvertering, het helpt tegen misselijkheid, het verlicht verkoudheid en griep én het zou veroudering tegengaan.


Hoe maak je het?

Snijd een stukje verse gember van 2 cm in dunne plakjes, giet er kokend water op en laat 5 tot 10 minuten staan.

Wil je het verwarmende effect van de gember maximaliseren? Schil dan je gember en snij deze in kleine stukjes. Kook dan je gemberblokjes gedurende 10 minuten in water.

'Gebruik je mooiste mok of theekopje en ontspan!'

Iets extra's

Aan deze thee kun je ook de volgende ingrediënten toevoegen, laat de thee dan nog even trekken:

  • een schijfje citroen

  • een gedroogde steranijs

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1 kardemom peultje

  • 1 takje munt

  • honing naar smaak

Maak de thee zoals jij het lekker vindt.


Let wel even hier op!

Hoewel gember heel gezond is, gebruik gember(thee) met mate wanneer je bloeddrukverlagende medicijnen gebruikt. Twijfel je? Raadpleeg dan je huisarts.Comments


bottom of page