top of page

Boekentip De young adult boeken van Carlos Ruiz Zafón

Een boek lezen. Heerlijk! Op de bank of in een luie stoel, kopje thee erbij en jezelf laten meeslepen door een goed verhaal. Wetenschap heeft aangetoond dat wie regelmatig leest, minder stress ervaart, beter kan slapen en het verouderingsproces van de brein vertraagt.

woman holding a book, next to a coffee mug

En stop je favoriete boek of je e-reader in je tas en neem deze overal mee naartoe. Wanneer je ergens moet wachten, pak dan je boek en laat je weer meeslepen.


Ik geef je graag een tip uit mijn eigen 'bibliotheek'.


De young adult boeken van

Carlos Ruiz Zafón


Carlos Ruiz Zafón was een Spaanse romanschrijver uit Barcelona (1964 - 2020). Niemand, ook Carlos Ruiz Zafón zelf niet, had verwacht dat De schaduw van de wind wereldwijd een bestseller zou worden en zelfs zou uitgroeien tot het bestverkochte boek uit de Spaanse literatuur na Don Quichot van Cervantes.

Zijn vierluik 'Het Kerkhof der Vergeten Boeken' speelt zich telkens af in het mysterieuze Barcelona en zitten vol onvergetelijke terugkerende personages.

Minder bekend is misschien dat hij zijn carrière begon met vier jeugdromans: De Nevelprins, Het Middernachtspaleis, Septemberlichten en Marina. Allemaal boeken met een combinatie van spanning, romantiek, drama, het bovennatuurlijke en de nodige mysteries die ervoor zorgen dat je niet kunt stoppen met lezen. Houd je van deze schrijver, dan mag je deze boeken niet overslaan!

Meer weten over de schrijver en zijn boeken, kijk dan op zijn website.

Boektrailer De Nevelprins


Veel leesplezier!Comments


bottom of page