top of page

Rode linzen burger

Wil je net als ik één of meerdere dagen per week geen vlees eten? Dan is dit recept een aanrader! Eenvoudig te maken, gezond, lekker én smaakvol.

Straw hats

Wat heb je nodig voor 4 burgers?

  • 150 gram rode linzen

  • 75 gram wortel

  • 40 gram havermout

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 of 2 teentjes knoflook

  • 1,5 theelepel Ras el Hanout kruiden (Marokkaans kruidenmengsel)

  • Zout en peper naar smaak

Hoe maak je de burgers?

  • Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen

  • Rasp de wortel

  • Pel en snij de ui fijn ( evt. ook een rode peper zonder zaadlijsten)

  • Pel en pers de knoflook

  • Fruit de ui, knoflook en evt. de rode peper in een beetje olie in een pan

  • Voeg vervolgens de linzen, ras el hanout kruiden, havermout, ui, knoflook in een keukenmachine en meng dit tot een egaal mengsel. Wanneer je mengsel te droog is, voeg dan wat olie toe

  • Voeg naar smaak peper en zout toe

  • Vorm 4 burgers of meerdere kleine burgers van het mengsel

  • Verpak ze in huishoudfolie en leg ze tenminste twee uur in de koelkast, zodat de vorm stevig blijft

  • Bak de burgers in een beetje olie in ongeveer 6 minuten aan elke kanten goudbruin

Tips

  1. Hoe langer de burgers in de koelkast liggen, hoe steviger ze blijven tijdens het bakken.

  2. Houd je van pittig dan kun je er ook een rode peper of chili vlokken aan toevoegen.

  3. Serveer op een broodje en/of maak er een frisse salade bij.


Eet smakelijk!





Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page