Rode linzen burger

Een recept voor een zeer smaakvolle vegetarische linzenburger.

Straw hats

Nee, ik ben geen vegetariër maar sta zeker open voor vegetarische gerechten. En net zoals ik zijn er steeds meer mensen die één of meerdere dagen per week geen vlees willen eten. Dit recept is een goed alternatief; eenvoudig te maken, lekker én smaakvol.


Ingrediënten (4 burgers)

  • 150 gram rode linzen

  • 75 gram wortel

  • 40 gram havermout

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 of 2 teentjes knoflook

  • 1 theelepel Ras el Hanout kruiden (Marokkaans kruidenmengsel)

  • Zout en peper naar smaak

Houd je van pittig dan kun je er ook een rode peper aan toevoegen.


Bereidingswijze

  • Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen

  • Rasp de wortel

  • Pel en snij de ui fijn ( evt. ook de rode peper zonder zaadlijsten)

  • Pel en pers de knoflook

  • Fruit de ui, knoflook en evt. de rode peper in een beetje olie in een pan

  • Voeg vervolgens de linzen, ras el hanout kruiden, havermout, ui, knoflook in een keukenmachine en meng dit tot een egaal mengsel

  • Voeg naar smaak peper en zout toe

  • Vorm 4 burgers van het mengsel

  • Verpak ze in huishoudfolie en leg ze tenminste een uurtje in de koelkast, zodat de vorm stevig blijft.

  • Bak de burgers in een beetje olie in ongeveer 6 minuten aan elke kant goudbruin.

Serveer op een broodje en/of maak er een frisse salade bij.


Eet smakelijk!


#recept #vegetarisch #vegan #healthy #veganfood #veggie #gezond #food #foodie