Wraps gevuld met bonen en avocado's
Wil je net als ik één of meerdere dagen per week geen vlees eten? Dan is dit recept een aanrader! Eenvoudig te maken, gezond, lekker én smaakvol.
Wat heb je nodig voor 2 personen ?
250 gram gekookte witte bonen of kikkererwten (je kunt zowel gedroogde als bonen uit blik gebruiken. Gedroogde bonen of kikkererwten dienen dan wel een dag van tevoren geweekt te worden.)
1 eetlepel zoute sojasaus (ketjap asin of Kikkoman)
1 eetlepel witte balsamico azijn
1 grote of 2 kleine avocado’s
Wat blaadjes sla of spinazie
2 tomaten
2 eetlepels verse limoensap
2 theelepels verse peterselie en/of koriander
1 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
(Volkoren) tortillas
Hoe maak je de wraps?
Fruit de bonen of erwten in een grote koekenpan op middelhoog vuur gedurende 1 tot 2 minuten of tot ze warm zijn
Voeg de sojasaus toe en kook, af en toe roerend, tot de vloeistof is weg gekookt
Voeg de azijn toe en kook, één of twee keer roeren, tot de vloeistof is weg gekookt
Haal van het vuur en prak de bonen fijn met een vork
Schep het vruchtvlees van de avocado in een grote kom en prak met een vork fijn
Snijd de tomaten in blokjes
Voeg de gepureerde bonen, tomaten, limoensap, peterselie en/of koriander, knoflook, uien- en paprikapoeder toe en mix alles door elkaar
Voeg zout en peper naar smaak toe
Leg wat sla- of spinazieblaadjes op de wrap en verdeel het avocadomengsel erover
Rol de wraps op
Snijd in 3 tot 4 stukken
Tips
Houd je van iets meer pit? Voeg dan wat sambal of chili vlokken toe.
De vulling is ook erg lekker als dip voor bij bijvoorbeeld nachochips.
Comments